İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi: Fakülte Bülteni (Cilt: 3, Sayı: 28, Nisan 2023)

İstanbul Gelişim Üniversitesi / Istanbul Gelisim University

İLAÇ KULLANIMLARINDA TÜKETİLEN BESİNLER RİSK OLUŞTURABİLİR! Yeterli ve dengeli miktarda besin almak sağlıklı bir vücudun olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Beslenmenin önemi giderek daha iyi anlaşılırken, konuyla alakalı birçok çalışma da yapılıyor. Besin ve ilaç etkileşimi ile ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Huri ÖZKARABULUT, ilaçların çok sayıda etkileşime maruz kalmasının büyük riskler oluşturduğunu belirterek, bazı ilaçların kullanımında tüketilmemesi gereken besinlere dikkat çekti.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Bültenler

Nisan 2023