İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu: Aylık Haber ve Etkinlik E-Bülteni (Sayı: 35, Kasım 2023)

İstanbul Gelişim Üniversitesi / Istanbul Gelisim University

Az Bilinen Meyvelerden Kızılcık - Kızılcık (Cornus sp.) temel olarak kuzey yarım kürenin ılıman bölgelerinde yetişen bir bitkidir. Bilinen 65 türü olan bitkinin türlerinin çoğu süs amaçlı kullanılmakta olup, içlerinden sadece birkaç türü meyveleri için yetiştirilmektedir. Meyvesi için yetiştirilen türlerin başında Cornus mas L. gelmektedir (Yılmaz vd., 2009). Kızılcık (Cornus mas L.) Cornaceae familyasına ait çok yıllık bir çalı bitkisidir. (Blagojevi? vd., 2021). Kızılcık meyveleri şeklen oval veya armuta benzer, rengi kiraz kırmızısı, koyu kırmızı, pembe veya sarı olabilir.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Bültenler