İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu: Meslek Yüksekokul Bülteni (Sayı: 28, Nisan 2023)

İstanbul Gelişim Üniversitesi / Istanbul Gelisim University

Biyolojik bir silah olarak: Bacillus anthracis Bacillus anthracis (anthrax), genellikle çiftlik hayvanlarında ve bazen de insanlarda ölümcül bir hastalık olan “Şarbon” nedeni olan gram pozitif ve çubuk şeklinde bir bakteridir. Bacillus cinsi içindeki tek zorunlu patojendir. Enfeksiyonu hayvanlardan insanlara bulaştığı için bir tür zoonozdur. 1876 yılında Alman doktor Robert Koch tarafından keşfedildi ve deneysel olarak patojen olarak gösterilen ilk bakteri oldu. Türün keşfi ve üzerindeki çalışmalar Koch’un, 1905 yılında “Koch Postulatları” ile Nobel Fizyoloji ve Tıp Bilim Ödülü kazanmasın da temelini attı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Bültenler