İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu: Aylık Haber ve Etkinlik E-Bülteni (Sayı: 31, Temmuz 2023)

İstanbul Gelişim Üniversitesi / Istanbul Gelisim University

Sağlık Teknolojisi ve Karşılaşılabilecek Sorunlar - Sağlık teknolojisi sağlığın geliştirilmesi, hastalıkların önlenmesi, tanısı, tedavisi, rehabilitasyonu ve/veya uzun süreli bakımı için yapılan her türlü müdahaledir. İlaçlar, tıbbi cihazlar, tıbbi veya cerrahi prosedürler ve sağlık bakımında kullanılan organizasyonel sistemler sağlık teknolojisi olarak kabul edilmektedir (Yiğit ve Erdem 2016). Sağlık teknolojileri, sağlık göstergelerinde iki yönlü bir iyileştirme sağlamıştır. İlk olarak; yeni teknoloji, yaşam kalitesini iyileştirerek ve yaşam süresini uzatarak doğrudan sağlık düzeyinin iyileşmesine katkı sağlamaktadır.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Bültenler