Özkarabulut, Ayşe HuriOnur Öztürk, Hande Nur2021-06-032021-06-0320212459-00452791-6499https://hdl.handle.net/11363/2801İÇİNDEKİLER Editörden iii İçindekiler v Konu Özetleri vii ONLİNE DİYETİSYENLİK NEDİR? NASIL UYGULANIR? 1 DİSBİYOSİZ NEDİR? 10 OMEGA 3 KAYNAĞI SEMİZOTU 16 TUZ TÜKETİMİNE GENEL BAKIŞ 21 KANSERDEN KORUNMAK İÇİN NASIL BESLENMELİYİZ? 26 KEMİK YOĞUNLUĞUNU ETKİLEYEN FAKTÖRLER 45 YÜKSEK FRUKTOZLU MISIR ŞURUBU 51 MALNÜTRİSYON ve BESLENME 57 DUYGUSAL AÇLIK NEDİR? 60 AŞURE VE BAĞIRSAK MİKROBİYOTASINA FAYDALARI 64 ZERDEÇAL 68 KURU BAKLAGİLLERİN BESLENMEMİZDEKİ YERİ 74 PEPTİK ÜLSERDE DİYETİN YERİ VAR MIDIR? 80 TOPLU BESLENME SİSTEMLERİNDE İŞ KAZALARININ NEDENLERİ ve ÖNLENMESİ 89 SEBZELER İÇİN SAĞLIKLI HAZIRLAMA ve PİŞİRME ÖNERİLERİ 104 ÇAYIN FAYDALARI 109 SÜRDÜRÜLEBİLİR BESLENME NEDİR? DİYETİSYENLERE DÜŞEN GÖREVLER NELERDİR? 116 SU HAYATTIR 123trinfo:eu-repo/semantics/openAccessAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United Statesİstanbul Gelişim Üniversitesiİstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri FakültesiHakemsiz dergilerTarçın DergisiTARÇIN Dergisi, Sayı: 2020-2021Other2020-2021