Doğan, Murat2024-02-152024-02-152022978-605-7928-07-8https://hdl.handle.net/11363/7027Diğer sektörlerde olduğu gibi catering sektöründe de iş kazaları ve meslek hastalıkları nedeniyle sorunlar yaşamaktadır. Mutfaklarda bir işin doğru yapılması, onun aynı zamanda güvenli bir şekilde yapılmasını da gerektirmektedir. Bu bağlamda bu bölümde iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin temel kavramlar, sağlıklı ve güvenli çalışma ortamları ve çalışma koşulları hakkında temel bilgiler verilecektir. Kazaların önlenebilmesi için mutfaklarda hangi olumsuz koşulların meydana geldiğini bilmemiz gerekmektedir. Böylece kazaların oluşmasını sağlayan nedenler ortadan kaldırılmış olacak ve iş güvenliği sağlanacaktır. Yönetiminden sorumlu kişiler kazaları önlemek için gerekli önlemleri almakla yükümlüdürler. Kazalar çoğunlukla, iş yükünün yoğun olduğu zamanlarda gerçekleşir. Kazalar; yorgunluk, bilgisizlik, dikkatsizlik ve düzensizlikten ileri gelir.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessİş Güvenliğinin AmacıMutfak Düzeni, Hijyen ve TemizlikMeslek Hastalıklarının Sınıflandırılmasıİş Sağlığı ve Güvenliği Problemleri İçin Çözümler ÖnerileriNobel Akademik YayınlarıToplu Beslenme Mutfaklarında İş Sağlığı ve GüvenliğiBook Chapter447456