İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi2023-10-132023-10-132023https://hdl.handle.net/11363/5860SLOW FOOD Slow Food, 1986'da Carlo Petrini tarafından başlatılan uluslararası bir harekettir. Geleneksel ve yerel yemek ve yavaş yeme biçimlerini, hızlı, ayaküstü yemek alışkanlığına karşı kullanılmasını ve ekosistemlerin özelliklerini korumayı teşvik eden hareket, Yavaş Hareketi'nin bir parçasıdır. Slow Food, zevk alma hakkını, hayatın ritmine saygıyı ve doğa ile uyumlu ilişkiyi korumaya yöneliktir. Ayrıca, yemek kültürünü keşfetmeyi, tanımlamayı ve geliştirmeyi, çocukluktan itibaren uygun tat ve koku eğitimi geliştirmeyi ve her bir ülkenin mutfağına saygı duyarak tarımsal-endüstriyel mirası korumayı ve savunmayı amaçlamaktadır.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United Statesİstanbul Gelişim Üniversitesiİstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri FakültesiBültenlerİstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi: Aylık Etkinlik ve Haber Bülteni (Cilt: 3, Sayı: 31, Temmuz 2023)Other3Temmuz 2023