Kitap İncelemesi – 1: Türkiye'nin Beş Asırlık Lojistik Tıkanma Noktaları

İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press

Yazar: Nuh Üstün Türkiye'nin Beş Asırlık Lojistik Tıkanma Noktaları İstanbul: Mersin Deniz Ticaret Odası Yayınları, 2018, 156 s. ISBN: 978-605-137-695-0 Geçiş noktaları asırlar boyunca insanlık için önem arz eden bir husus olmuştur. Bu noktalar hem savaşta hem de ticarette stratejik unsur olarak sürekli kullanılmıştır. Özellikle sınırları içerisinde önemli geçiş noktalarını bulunduran ülkeler her zaman avantajlı bir durumda olmuşlardır. Bu çalışmada dört buçuk asır önce belirginleşen; ancak Osmanlı Dönemi'nde yapılan çeşitli girişimlere rağmen ortadan kaldırılamayan ve bugün de Türkiye açısından lojistik anlamda sürekli sorun yaratan tıkanma noktalarının yapısı iki farklı tarihsel dönem içerisinde (16. yüzyıl ve 21. yüzyıl) incelenerek tıkanmanın hem mevcut durumu hem de tarihsel arka planı ortaya konulmaktadır.

Kitap incelemeleri, Book Reviews, Nuh Üstün, Lojistik, Geçiş güzergahları, Tıkanma Noktaları, Türkiye

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi