Travma Sonrası Stres Bozukluğu ve Sosyal Hizmet

2017-12-30

İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press

Sosyal hizmet meslek ve disiplini bireyin bedensel, ruhsal ve sosyal yönden tam bir iyilik hali içerisinde olmasını amaçlarken, odağına en nihayetinde insanı koymaktadır. Önemli bir psikolojik sorun olan Travma Sonrası Stres Bozukluğu, bireyin iyi olma haline bireyin iyi olma haline zarar vermekte ve sosyal yaşama başka problemler ekleyebilmektedir. Tam da bu düzlemde bilgi, beceri ve değer temelleri üzerinde yükselen sosyal hizmet mesleğinin önemi daha iyi anlaşılmaktadır. Bu çalışmada TSSB’nin doğuşuna ve literatürdeki serüvenine yer verilmekte ve TSSB tanısı almış müracaatçılar ile sosyal hizmetin buluşması sosyal hizmet araştırmaları ışığında tartışmaktadır.
The profession and discipline of social work ultimately focuses on the individual while aiming for them to be in a state of full physical, mental and social well-being. Posttraumatic Stress Disorder (PTSD), accepted by a wide range of people as an important mental problem, can harm an individual's well-being and add "new curves" to social life. It is precise that in this plane the importance of the social work profession which is built on the basis of knowledge, skills and values are better understood. This study focuses on the adventures of PTSD on literature and discussed in the light of the social work research with the applicants who have been diagnosed with PTSD.

Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Business and economics